(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De kolonist

De kolonist

2018

Portret van Jan Mensink, oud-directeur van de Maatschappij van Weldadigheid met op de achtergrond Johannes van den Bosch die 200 jaar geleden de Maatschappij van Weldadigheid oprichtte.  Geschonken aan de Maatschappij van Weldadigheid in Frederiksoord

15 jaar

15 jaar

2017

Michel, 15 jaar oud. 

Akkermanager

Akkermanager

2016

In dit werk tuurt de boer over de uitgestrekheid van zijn land en straalt overzicht, controle en trots uit.  Als je zo’n bedrijf wilt managen, dan moet je één zijn met het land. Dit komt tot uiting in de doorzichtige kleding. De pivot (voor beregening) en tekst geven weer met welke systemen deze ‘akkermanager’ o.a. te maken heeft.  Doordat de pivot reikt tot aan de horizon en het land min of meer perspectivisch is weergegeven, wordt de omvang van het bedrijf benadrukt. De kleurstellingen hebben te maken met  de frisheid en de energie waarmee deze jonge boer zijn bedrijf runt.

Meisje chiaroscuro

Meisje chiaroscuro

2016

Meisje chiaroscuro. Mooie licht donker techniek.

Rik

Rik

2016

Portret van Rik. Een jonge boer die met passie zijn akkerbouwbedrijf runt. 

Speedy portrait

Speedy portrait

2016

Altijd al willen zien hoe een portret geschilderd wordt?

Zoals je kunt zien zijn de eerste streken heel grof en je zou bijna zeggen dat er kop nog staart aan zit. Het gaat erom kleurvlakken neer te zetten, eerst grof met een grote kwast en dan steeds fijner. Vaak ga ik een aantal keren met meerdere kleuren over de vlakken heen zodat je een gelaagdheid in het werk krijgt. Daar wordt een portret levendiger van, er komt nl. bijna altijd wel iets van die onderliggende lagen doorheen.
Ergens in het filmpje zie je dat ik de achtergrond weer wegveeg en er met een andere kleur overheen ga. Soms doe ik dit ook wel eens met het portret zelf (ooit als tip gekregen van Hendrik Elings). Flink met een lap eroverheen, daarna kijken wat er nog staat en dan weer verdergaan. Best eng, maar het werkt goed. 
Dit drie minutenportret van 20x20 cm heb ik in werkelijkheid  in 3 á 4 sessies van zo'n 20 minuten gemaakt.

De denker

De denker

2015

Het kunstcollectief 'Drents Portret' heeft een aantal Drentse dichters en schrijvers geportretteerd. Dit werk is er een onderdeel van. 

Raadselachtig

Raadselachtig

2015

Het kunstcollectief 'Drents Portret' heeft een aantal Drentse dichters en schrijvers geportretteerd. 

Lloyd Blankfein

Lloyd Blankfein

2014

Lloyd Blankfein, bankier bij Goldman Sachs wist zichzelf nog te verrijken tijdens de crisis.

Marc L.

Marc L.

2014

Uit de serie 'British Expats'  Op facebook heb ik gevraagd wat voor een soort man Marc L. is of zou kunnen zijn. Facebookreacties: Wordt gezocht. Bankrover? Crimineel! Zit vast al jaren in de gevangenis! Vrachtwagenchauffeur? Tja, moeilijk hoor, beveiliger? Sport. Handbalcoach of basketbal. Bommenmaker. Basketballer Marc L. is een Engelse drugscrimineel die in Nederland opereert omdat hij daar minder opvalt en het voor de Britse politie moeilijker is om hem te traceren.

Trudy

Trudy

2014

Trudy woont op Friese platteland waar het altijd waait.

Xiao Yan

Xiao Yan

2014

Confident, fearless and independent

Energie

Energie

2013

Portret van een energieke radiopresentatrice. Het werk is omrand met een passe partout en ingelijst in een eenvoudige maar mooie, bijpassende lijst.

Erwin Java

Erwin Java

2013

Dit is een portret van de gitarist van 'Cuby and the Blizzards' en 'King of the World'. Het werk is ingelijst door een officiële lijstenmaker.

In de verte

In de verte

2013

Portret van de kunstschilder Alfred Hafkenscheid, de verte overpeinzend, is gemaakt tijdens een van de masterclasses van 'Het Portret van Drenthe' 

Jongen

Jongen

2013

Jonge jongen

Pablo

Pablo

2013

Gemaakt tijdens modeltekensessies op de Wackersacademie

Rus

Rus

2013

De inkt heb ik hier laten lopen en af en toe ingegrepen om tot een portret te komen.  Afgebeeld is een Rus die in Engeland vergiftigd is omdat men dacht dat hij een spion was, of hij dat was weet ik niet.

Troostmeisjes

Troostmeisjes

2013

Dit zijn twee zogenaamde troostmeisjes uit Indonesië. In WOII werden zij verplicht hun lichaam te geven voor het gerief van de Japanse soldaten. De rechtervrouw is getekend naar een foto van Jan Banning  uit het boek 'Comfort Women/Troostmeisjes' ISBN 978-90-77386-07-1  

Vrouw met krullen

Vrouw met krullen

2013

Vrouwenportret, potlood op achtergrond van acryl.

Marije

Marije

2012

Marije kijkt over het veld en denkt na.

Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik

2011

Meisje tijdens de traditionele nieuwjaarsduik op het lokale strand bij een buitentemperatuur van 4 graden.

Zelfportret

Zelfportret

2011

De geconcentreerde blik van wanneer je jezelf tekent.