Galerie

Veel van mijn werk bestaat uit een acryl achtergrond waarop ik getekend heb met potlood, kleurpotlood of pastelkrijt. Soms ben ik er later nog weer met verf in gaan werken.

uit 2011 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De kolonist

De kolonist

2018

Portret van Jan Mensink, oud-directeur van de Maatschappij van Weldadigheid met op de achtergrond Johannes van den Bosch die 200 jaar geleden de Maatschappij van Weldadigheid oprichtte.  Geschonken aan de Maatschappij van Weldadigheid in Frederiksoord

James T.

James T.

2014

Uit de serie 'British Expats' Op facebook heb ik gevraagd wat voor een soort man James T. is of zou kunnen zijn. Facebookreacties: Iets sociaals. Dominee, psycholoog. Voetbaltrainer? Zit in het onroerend goed en "financiële constructies". Iets met voetbal. Het is een surfer, niet een hele goede maar wel een hele gezellige. En hij werkt in een surfzaak. Hij is gezellig maar ook verlegen maar kan gedachten lezen en verkoopt daarom heel veel spullen. Hij heeft ook een boek geschreven. Onder een andere naam. Denk tandarts. Psycholoog, coach. Voetbal analist. Ik denk dat het een journalist of een psycholoog of arts is! Iemand die graag luistert naar wat anderen vertellen. Ja, ik denk ook een therapeut of zo. Leraar. Hij lijkt op een aardige rustige leraar van vroeger. James T. is een Engelse drugscrimineel die in Nederland opereert omdat hij daar minder opvalt en het voor de Britse politie moeilijker is om hem te traceren.

Marc L.

Marc L.

2014

Uit de serie 'British Expats'  Op facebook heb ik gevraagd wat voor een soort man Marc L. is of zou kunnen zijn. Facebookreacties: Wordt gezocht. Bankrover? Crimineel! Zit vast al jaren in de gevangenis! Vrachtwagenchauffeur? Tja, moeilijk hoor, beveiliger? Sport. Handbalcoach of basketbal. Bommenmaker. Basketballer Marc L. is een Engelse drugscrimineel die in Nederland opereert omdat hij daar minder opvalt en het voor de Britse politie moeilijker is om hem te traceren.

Michael M.

Michael M.

2014

Uit de serie 'British Expats' Op facebook heb ik gevraagd wat voor een soort man Michael M. is of zou kunnen zijn. Facebookreacties: Geen idee, wel heel boeiend gezicht. Ik denk dat hij een soldaat is!! Hij ziet er wel zelfverzekerd en stoer uit! Ik denk dat hij werkt bij de korps mariniers!!  Wanted?? Mooi portret van een mooie, stoere man! Idd. van een stoere zelfverzekerde man. Je hebt zijn kwetsbaarheid gevonden achter zijn wat gereserveerde, dus toch niet helemaal afgesloten blik... Barkeeper. Duister typje, zou ook zo een vechtsport kunnen beoefenen. Ik kom hem niet graag tegen in het donker. Prachtig !!! Duister... Een terriëruitstraling.... Iemand die zich graag ergens in vast bijt. Ik denk een advocaat, met de eigenschappen die Joke hiervoor noemde (vastbijten in een zaak). Michael M. is een Engelse drugscrimineel die in Nederland opereert omdat hij daar minder opvalt en het voor de Britse politie moeilijker is om hem te traceren.

Robert G.

Robert G.

2014

Uit de serie 'British Expats'  Op facebook heb ik gevraagd wat voor een soort man Robert G. is of zou kunnen zijn. Facebookreacties: Gevoelige man..wellicht gekwetst ?? Beroep..lastig..kan in zorgsector zijn. Boer of arbeider? Ik dacht aan een crimineel. Een slager misschien Niet al te snuggere crimineel, met diep van binnen een goede inborst. Door omstandigheden en onder druk foute dingen gedaan.
 Zou ik met hem willen praten? Ik denk het wel. Het eerste wat in mij op kwam was een ook slager. Een kunstenaar, hij kijkt naar zijn zelfportret! Boxer of boef. Tja, stratenmaker? Robert G. is een Engelse drugscrimineel die in Nederland opereert omdat hij daar minder opvalt en het voor de Britse politie moeilijker is om hem te traceren.  

Erwin Java

Erwin Java

2013

Dit is een portret van de gitarist van 'Cuby and the Blizzards' en 'King of the World'. Het werk is ingelijst door een officiële lijstenmaker.

Energie

Energie

2013

Portret van een energieke radiopresentatrice. Het werk is omrand met een passe partout en ingelijst in een eenvoudige maar mooie, bijpassende lijst.

Troostmeisjes

Troostmeisjes

2013

Dit zijn twee zogenaamde troostmeisjes uit Indonesië. In WOII werden zij verplicht hun lichaam te geven voor het gerief van de Japanse soldaten. De rechtervrouw is getekend naar een foto van Jan Banning  uit het boek 'Comfort Women/Troostmeisjes' ISBN 978-90-77386-07-1  

Vrouw met krullen

Vrouw met krullen

2013

Vrouwenportret, potlood op achtergrond van acryl.

Home

Home

2012

Interieur. Potlood op achtergrond van acryl

Multifunctionelehoutbewerkingsmachine

Multifunctionelehoutbewerkingsmachine

2012

Mijn houtbewerkingsmachine getekend met potlood op achtergrond van acryl.

Sporen uit de jeugd I

Sporen uit de jeugd I

2012

Dit is een deel uit de serie 'Sporen' dat jeugdherinneringen weergeeft.

Sporen III

Sporen III

2012

Dit is het derde werk uit de serie van drie 'Sporen' die herinneringen uit mijn jeugd weergeven.

Koud 1

Koud 1

2011

Klaar voor de nieuwjaarsduik.

Niet vergeten Geertruida

Niet vergeten Geertruida

2011

Mijn grootmoeder toen ze jong was getekend met pastelkrijt op een acryl achtergrond.

Niet vergeten Herman

Niet vergeten Herman

2011

Mijn grootvader toen hij jong was getekend met pastelkrijt op een acryl achtergrond.

Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik

2011

Meisje tijdens de traditionele nieuwjaarsduik op het lokale strand bij een buitentemperatuur van 4 graden.